[an error occurred while processing the directive]

The Moon And The Nightspirit – Őseink álmai

A The Moon And The Nightspirit éteri köntösbe bújtatott középkori, és pogány népzenéje egy varázslatos, és letűnt világ kapuját tárja fel a hallgató előtt. A békéscsabai eredetű duó tizenkét évvel ezelőtt kezdte pályafutását, és azóta öt csodálatos nagylemezt adott ki.

themoondandthenightspirit logo

A formáció két állandó tagja Tóth Ágnes énekes/hangszeres mindenes, illetve Szabó Mihály gitáros, fellépéseken azonban két vendégzenész is segíti őket, Cseh Gergely, és Végh Gábor személyében. A csapat misztikus hangvételű borítóit Ágnes készíti, amelyeken többek között megelevenednek az ősi magyar folklór legendás bestiái is. Ha nem ismered behatóbban a modern folk muzsikákat, elég nehéz körülírni, mi is vár rád egy The Moon And The Nightspirit korongon, vagy koncerten, a legjobb ha mindezt te magad tapasztalod meg.

Ágnes selymes énekét egy elevenen lüktető népzenei környezet veszi körül, ami lassan éber álomba ringat, persze csak akkor, ha hagyod. Nem mindig, és mindenkor hallgatható a páros zenéje, de ha megvan a megfelelő tudatállapot, kevés szórakoztatóbb, vagy elgondolkodtatóbb dolog van a produkciójuknál.

Mondanom sem kell a siker nem kerülte el a zenekart, és bár szomorú módon messze nem tartoznak a mainstream formációk közé, szinte nincs olyan szeglete az öreg kontinensnek, ahol ne csendülhettek volna fel dallamaik. A folk világ olyan nagyjaival volt alkalmuk fellépni, mint a Corvus Corax, a Faun, vagy az egykori Deep Purple gitáros által alapított Blackmore’s Night. Jómagam azok közé a szerencsések közé tartozom, akik élőben is megtekinthették ezt a varázslatos csapatot, és mindenképp javaslom, hogy amint módod van rá, kövesd a példámat. Különleges, spirituális, és garantáltan emlékezetes performanszban lesz részed, amit szerintem minden nyitott gondolkodású embernek át kell élnie, legalább egyszer az életben. Mégis, az tetszik a legjobban bennük, hogy úgy tudnak az ősi tradíciókhoz, a hagyományokhoz nyúlni, hogy abban nyoma sincs semmilyen kirekesztésnek, vagy a korunkban sajnálatos módon egyre inkább teret nyerő álhazafias melldöngetésnek. Ha csak egy kicsit is felkeltettem az érdeklődésed, kövesd őket a legnépszerűbb közösségi portálon, és feltétlen tekintsd meg április első napján tartandó koncertjüket a Dürer Kertben!

kapcsolat

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


öt + = 13

[an error occurred while processing the directive]