[an error occurred while processing the directive]

Skarma – Zenés meditáció a nyitott szívűeknek

Nem muszáj a határokon túlra szaladni, ha igényes, pszichedelikus muzsikákra vágyunk, hiszen itthon is számos remek psytrance, goa DJ tevékenykedik, akik csak arra várnak, hogy megismerjük őket. Célom ezeket az úriembereket – és természetesen hölgyeket – bemutatni, a mai választásom Skarmára, azaz Habó Zoltánra esett.

Nem is lehetne szebben ábrázolni a goa trance műfajt vizuálisan

Nem is lehetne szebben ábrázolni a goa trance műfajt vizuálisan

Ha esetleg nem ismered a műfajt, akkor megosztanék veled néhány általános tudnivalót. A goa mint stílus a nyolcvanas években bukkant fel először, mégpedig India legkisebb államában, Goában, ahonnan az irányzat a nevét is kapta. A nyugati hippi gondolkodás találkozott itt össze az ősi hindu, és buddhista spiritualitással, amelynek eredménye többek között ez a trance műfaj is lett. Manapság olyan előadók tevékenykednek a műfajon belül, mint a méltán híres Astrix, a többek között a Mátrix filmzenéjét alkotó Juno Reactor, vagy személyes kedvencem a Talamasca. Természetesen ez csak néhány gyors gondolat volt, ha többet szeretnél tudni, érdemes kicsit kutatnod az interneten, ahol rengeteg remek DJ-re, előadóra bukkanhatsz.

Én is így találtam Skarmára, azaz Habó Zolira, aki mondhatni, már igazi öreg motoros a szakmában. Zenei pályafutása valamikor 1987-ben indult, amikor egy Commodore 64 segítségével elkezdett zenéket alkotni. Az igazán nagy változást az hozta, amikor beszerezte első személyi számítógépét, amelyen olyan programokat használt muzikális ötleteinek megvalósítására, mint a Scream Tracker, vagy később a CakeWalk.

Első találkozása a goa trance műfajjal valamikor 1997 tájékán történt, majd 2002-ben maga is elkezdett a stíluson belül zenét kreálni. Első fellépését 2003-ban tartotta, azóta pedig már számtalan pompásan sikerült bulit ütött nyélbe, a pszichedelikus táncmuzsikák rajongóinak legnagyobb örömére.

kapcsolat

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 + egy =

[an error occurred while processing the directive]