[an error occurred while processing the directive]

Jackmans – Feszes garázs rock Budapestről

A j,a,c,k betűket sok mindenhez fűzhetjük, ami jó. Italban Jack Daniel’s, filmekben Jack Nicholson, zenében pedig Jackmans. És mivel a kezdet kezdete a Karai Anna nevével fémjelzett Jackie Brown zenekarhoz köthető, így aztán a végeredmény minősége több okból is garantált. Az utóbbi formációból született ugyanis 2014 elején az a Jackmans zenekar, mely laza garage rock stílusával, szabad hangulatával és egyedi összképével teszi teljessé a magyar rock zenei szcénáját.

A tagok között megtaláljuk a stílushoz tökéletesen passzoló hangú Doszkoty Zsolt énekes-gitárost, Bertalan Gábort, aki mindig tettre kész a gitár mögött, és nem mellesleg jól áll neki a kalap, Bató Zoltánt, aki Unicum bitorlóként üti a dobokat, és Hámori Viktor bőgőst, aki ha nem lenne tehetséges zenész, Ken Baba hasonmásaként vonulna be a köztudatba. Az elsőre talán kissé eklektikusnak tűnő csapat legnagyobb aduásza az egységben lévő hangzásvilág, ami tökéletesen megmutatja, miért érdemes élőzenés koncertekre járni.

Jackmans zenekar

Kitűzött céljuk pedig ezt minél szélesebb körnek átadni, és jó úton is járnak, hiszen már számos neves budapesti (Trafik, Kuplung, G3 Rendezvényközpont, Alcatraz) és vidéki (Győr, Oroszlány, Érd, Debrecen, Szeged, Székesfehérvár) szórakozóhelyen vitték színpadra produkciójukat. Az első komoly lépésre, vagyis a demólemez rögzítésére szeptemberben került sor, az érdi Studio 440-ben. De mivel Jackmansből sosem elég, a 6 számot tartalmazó EP utáni következő kihívás a nagylemez, és egy videoklip, mindezt még ebben az évben. Motivációból sincs tehát hiány, és ez egy az egyben érződik a zenéjükben is, amitől természetesen a továbbiakban sem fosztják meg a fesztiválokat, és a klub koncertek közönségét. Akinek van kedve átélni egy lendületes, indie stílusjegyekkel is rendelkező hamisítatlan rock and roll életérzést, az bízza magát a Jackmansre!

kapcsolat

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


öt − = 4

[an error occurred while processing the directive]