[an error occurred while processing the directive]

Hősök – Teljes egészében meghallgatható az új lemez

A ritmikus szájkarate veszprémi fenegyerekei vadonatúj koronggal rukkoltak elő, amit teljes egészében meghallgathatóvá is tettek. A Raplife a csapat hatodik teljes hosszúságú albuma, 11 friss tétellel, 42 percben. Ha az áradó pozitivizmus, és a sokatmondó szövegek miatt szeretted meg őket, az új nótacsokorral sem lőhetsz majd bakot! :)

A Hősök idén kétszer is fellép az EFOTT-on

A Hősök idén kétszer is fellép az EFOTT-on

Persze a jó rímek mit sem érnek, ha nem igényes mögötte a zenei alap, de ez a Hősök esetében kizárt, hogy megtörténjen. Az albumról, annak megalkotásáról, és a bandával kapcsolatos újdonságokról a srácok így nyilatkoztak:

„Ez a Hősök már nem az a Hősök” – kapjuk meg sokat, amiben nyilván sok igazság van. A kezdeti Brash-Eckü-Joeker-Mentha négyes mikrofonszekció 2002-ben (Szóhisztéria) majd 2003-ban (Nyelvtan) középiskolásként írta meg az első albumokat. Ezt az akkori hiphop közeg nagyon szerette, viszonylagos ismertségre tettünk szert underground körökben. Ahogy idősödtünk és csináltuk az új projekteket, rengeteg felkérés jött, mellyel átléptük a berögződött „reppes” határokat, ledobtuk a skatulyákat, mertünk picit mást és többet bevállalni(zenekar, Szimfonik, közreműködések, stb). Ezzel a közönségünk száma is némileg nőtt, elkezdtek nem csak rapperek minket hallgatni a Négy Évszak (2011) és az Érintés (2013) albumok után. 2014 elején Brash elhagyta a csapatot, így az új lemez munkálatainak Eckü és Mentha állt neki.

30 felett nyilván nem tudunk serdülőkori megfejtéseket és számokat írni, de azt bátran kijelenthetjük, hogy a Hősök egyik legizgalmasabb és legbátrabb lemezével van dolgunk. A címadó dal többféle jelentéssel bír. Tisztelettel adózunk a rap műfaj felé, de nem ragadunk meg a kliséknél – ezt Joeker horzsoló alapja hűen tükrözi. És ha már Raplife. A klasszikus Tash/Raekwon közöst nagyon szerettük, de Mohaman magazinja is hozzáadott értékkel bírt számunkra és a közegnek a 2000-es években. Időszakoktól függően nagyjából zenéből élünk, a kihívásoktól nem ijedünk meg. Ilyen nagy fába vágtuk a fejszét a Raplife videóklipjével is, ami az egyik legmonumentálisabb Hősök projekt, amelyet az egyik állandó partnerünk, a burn energiaital segítségével valósítottunk meg.

Az albumon amúgy 11 szám található, 2014-2015-ben készült. Próbál pozitív érzéseket közvetíteni, a zenekari felálláshoz tavaly csatlakozott Vörös Janka pedig jó pár dalba kölcsönözte a hangját. A kellemes női vokál többszöri megjelenése alapvetően ad más és új hangulatot a Hősöknek. Az alapok nagy részét Joeker jegyzi, de Diaz és Pixa is írt egy-egy finom darabot. Utóbbi rázta végül gatyába a lemezt, illetve az ő nevéhez fűződik az egyik legérdekesebb jövőzene az albumon, amely az A-do-gat feeling modern továbbgondolása.

Mindent összevetve: nem gondoljuk, hogy megváltjuk a világot a hanganyaggal. De a problémákon túlmutató, üde töltete remélhetőleg vidám perceket okoz a hallgatóknak.”

Ha szeretnéd élőben is hallani az új dalokat, azt a következő helyeken teheted meg a közeljövőben: Debrecen, Lovarda március 20, Kapuvár, Shop-Stop március 21, Győr, Árkád március 27. Az új lemezt alul meghallgathatjátok, de ne feledjétek, ha tetszett, támogassátok az előadót!

kapcsolat

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 × három =

[an error occurred while processing the directive]